Βιογραφικό

Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση με μαθήματα βιολιού, πιάνου και θεωρητικών. Συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Οργανοποιών της Μουσικής Ακαδημίας του Franz Liszt στην Βουδαπέστη με κατεύθυνση τον κλάδο κατασκευής Πληκτροφόρων - Χορδόφωνων οργάνων και ακολούθως παρακολούθησε σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης στην Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες,  με κορυφαία εκείνα στις δύο C.F. Theodore Steinway Academy στο Αμβούργο και Νέα Υόρκη.


Από το 2004 ο Κωνσταντίνος εργάζεται ως τεχνικός πιάνων σε πανεπιστήμια και ιδρύματα, θέατρα και στούντιο ηχογραφήσεων κλπ. Έγινε γρήγορα ο μόνιμος συνεργάτης των σημαντικότερων πολιτιστικών οργανισμών της χώρας, όπως της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου (ΣΟΚ), του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος, του Ledra Music Soloists κ.α.  Είναι ο κύριος τεχνικός πιάνων στα Δημοτικά Θέατρα Λευκωσίας, Στροβόλου και Λάρνακας, Κινηματοθέατρο Παλλάς (ΣΟΚ), The Shoe Factory (Ίδρυμα Τεχνών Φάρος) κ.α.


Ως τεχνικός συναυλιών ο Κωνσταντίνος Λοΐζου έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους καλλιτέχνες όπως Grigory Sokolov, Martha Argerich, Vladimir Ashkenazy, Dmitri Bashkirov, Sergei Babayan, Yuja Wang, Jacques Loussier και τους συμπατριώτες του Μαρτίνο Τιρίμο, Κυπριανό Κατσαρή, Μάριο Παπαδόπουλο (Φιλαρμονική Ορχήστρα Οξφόρδης) μεταξύ πολλών άλλων με τους οποίους έχει κληθεί να συνεργαστεί διαχρονικά.


Το 2017 και 2018 μετά από πρόσκληση, ανέλαβε την επιμέλεια των πιάνων στον 1ο και 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στο Vigo της Ισπανίας.


Έχει δώσει διαλέξεις γύρω από το αντικείμενο του πιάνου και αρψίχορδου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στη Μουσική Ακαδημία ΑRΤΕ. Έχει επίσης φιλοξενηθεί σε τηλεοπτική εκπομπή (ΡΙΚ).


Τον Σεπτέμβριο του 2021 αποδέχτηκε μόνιμη θέση διδασκαλίας στην Μουσική Ακαδημία ARTE με τίτλο μαθήματος "Η Ανατομία του Πιάνου", το οποίο και διδάσκει στους φοιτητές της σχολής.